Zahradničení v Božicích

ZAHRADNICE
ZAHRADNÍK č.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Není tomu tak dlouho, co se Domov v Božicích zapojil do další výzvy Ježíškových vnoučat. Přesně týden po letošní první návštěvě koníka Emila bylo ukončeno hodnocení žádostí na podporu zahradničení v zařízeních pečujících o seniory – a náš domov je mezi podpořenými! 

PRÁCE LÉKEM

V projektu ZAHRADNIČENÍ V DOMOVECH PRO SENIORY mohla jednotlivá zařízení získat prostředky na mobilní záhony a různé rostliny k jejich osázení. Mobilní záhon, perfektní pomůcku pro imobilní zahrádkáře, již pro naše klienty k dispozici máme, a tak jsme šanci získat záhon další přenechali zařízením, která zatím nemají žádný.  Nicméně, o zapojení do zahradnický výzvy jsme přijít nechtěli, proto jsme zažádali o prostředky k zakoupení sazeniček a potřeb pro zahrádkáře.  

SÁZENÍ RYBÍZU

 

O to, čím naše mobilní záhony osázíme, si tak díky Ježíškovým vnoučatům už starost dělat nemusíme.

Někteří naši klienti měli loni zájem o samostatnější péči o rostliny a tak si vypěstovali vlastní rajčata na balkoně – pro ně dostaneme pěkné a velké květináče. Na seniory, kteří dají v létě přednost zahradě, budou na keřících čekat plody rybízů a angreštů, pořízených ze stejného zdroje.

O další práci se záhony a květinami Vás budeme informovat prostřednictvím těchto stránek.

Projekt je realizován za pomoci Nadačního
fondu Českého rozhlasu ze sbírky Ježíškova vnoučata

 

 

VÝSLEDEK SNAŽENÍ

-chlup-