Falconyterapie

Dnešek naši klienti i zaměstnanci dlouho očekávali, protože zážitek jako ten dnešní byl pro mnoho z nás prvním svého druhu.

  

S falconyterapií jsme se díky Dotkni se křídel seznámili už loni a její terapeutický přínos na naše seniory jsme mohli zpozorovat už tenkrát: roztomilé a hebké sovy se snažili pohladit i ti z klientů, kteří mají s jemnou motorikou jinak velké problémy. Podobného scénáře jsme se dočkali také dnes.

Letošní návštěva dravců a jejich chovatelů probíhala ve dvou částech, rozdělených od sebe obědem. V dopolední části oba sokolníci navštívili klienty v jejich pokojích a seznámili je s některými svými sovami. Senioři si je mohli pohladit, posadit na ruku, nebo je nechali sedět na pokrývce a jen je se zájmem pozorovali.

Úderem 13 hodiny začal odpolední program. V té době už byla naše jídelna dávno proměněná v prostornou místnost, jako stvořenou pro zábavu všeho druhu. Postupně nám byli představováni všichni přivezení ptáci: sova pálená, kalous ušatý, sovice sněžná, poštolka obecná, orel skalní a další. Chovatelé nás zábavnou formou seznamovali se stavbou jejich těla, složením jídelníčku nebo způsobem života a každý si mohl dravce pohladit.

Během programu se senioři dozvěděli mnoho zajímavostí a tři nejpozornější z nich vyhráli drobnou pozornost. Dravcům a chovatelům z “Dotkni se křídel” děkujeme za další nevšední den!

-chlup-